Hlavní obsah

Letadlo s norským korunním párem muselo nouzově přistát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

Pověstný je prý strach norské korunní princezny Mette-Marit z létání. Nyní navíc musela osmatřicetiletá žena společně s korunním princem Haakonem a více než stovkou dalších pasažérů zažít nouzové přistání na letišti v dánské metropoli Kodani.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Norský korunní pár

Článek

Stroji totiž v neděli vysadil krátce po startu jeden z motorů a v kabině byl navíc patrný dým. Informovala o tom mluvčí skandinávské letecké společnosti SAS.

Evakuace cestujících přes nouzové východy se odehrála bez problémů a pak Mette-Marit odeslala na komunikační síti Twitter zjevně úlevné sdělení: "Mé dopoledne bylo poněkud rušnější, než jsem čekala. Uf!" Ze svého mobilu poslala také snímek letadla po bezpečném přistání v Kodani.

Mette-Marit a Haakon se vraceli do Osla po oslavě 40. narozenin dánské princezny Mary. Společnost SAS zároveň odmítá informace jednoho z cestujících, že na palubě při nouzovém přistání vypukla panika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám