Hlavní obsah

Hackeři Anonymous se nabourali do telefonátu FBI se Scotland Yardem

Uskupení hackerů Anonymous v pátek na internetu zveřejnilo telefonní rozhovor mezi americkým bezpečnostním úřadem FBI a britským Scotland Yardem. Vyšetřovatelé v něm po žoviálním úvodu probírají hackera ze přízněné skupiny v Británii, který spolupracuje s policií.

Foto: Yves Herman, Reuters

Maska Guye Fawkese, jenž se v 17. století v Anglii pokusil zabít krále a členy parlamentu, je symbolem Anonymous.

Článek

FBI bez upřesnění potvrdila, že někdo cizí pronikl do jejího telefonátu. Zaznamenaná konverzace se objevila na několika internetových stránkách. Hacker se do rozhovoru naboural po proniknutí do e-mailové schránky jednoho z agentů FBI, kde byly podrobnosti plánovaného telefonátu.

E-mail popisoval probíhající vyšetřování hackerských skupin na obou stranách Atlantiku a avizoval konferenci po telefonu na 17. ledna.

Zástupci FBI a Scotland Yardu v úvodu nejprve vtipkovali, načež probírali jednoho 15letého Brita, údajně člena skupiny DSLSec, který začal s policií spolupracovat poté, co byl přistižen. Agenti o něm hovoří jako o rádoby hrdinovi, který přistoupil na spolupráci, sotva „dostal za uši“. Jeden z vyšetřovatelů ho nazval idiotem.

Teenager podle britského deníku The Daily Telegraph na Twitteru spolupráci popřel a FBI se vysmál.

Anonymous v posledních dnech podniklo množství útoků proti oficiálním místům, většinou přehltilo weby různých úřadů včetně internetových stránek české vlády.
Nelíbí se jim nedávno podepsaná mezinárodní smlouva ACTA proti padělkům a nelegálním kopiím na internetu. Kritici smlouvy tvrdí, že ACTA je novodobou cenzurou a omezováním svobody zavádějící paušální tresty. Srovnávají ji s tažením v duchu vágně formulovaného „boje proti terorismu“.

Reklama

Související články

Hackeři napadli web slovenské vlády

Sobota měla být dnem, kdy hackeři z hnutí Anonymous napadnou sociální síť Facebook. Útok se nakonec nekonal, ale počítačoví piráti o sobě přesto dali vědět ve...

Výběr článků

Načítám