Hlavní obsah

Slovenští poslanci se servali, tahali se za kravaty, než je odtrhla ochranka

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Dva slovenští poslanci si skočili do vlasů v poslaneckém salonku a chvíli se údajně škrtili kravatami. Nakonec je od sebe odtrhla parlamentní ochranka.

Foto: Koller Jan, ČTK

Bouřlivá atmosféra po propuknutí aféry Gorila, se z ulice přenesla i do slovenského parlamentu.

Článek

Poslanec za hnutí Obyčejní lidé Igor Matovič při rozpravě položil před sebe transparent s nápisem "Gorily patříte do basy". Narážel tím na údajný spis tajné služby o kontaktech politiků a finančních skupin v období privatizace v létech 2005 až 2006.

Poslanec Slovenské národní strany (SNS) Rafael Rafaj na mluvícího Matoviče pokřikoval a nakonec ho vyzval, aby s ním šel ven. „Nechápal jsem, co může ode mě takový padesátikilový chlap chtít, ale když jsem vešel do salonku, chytil mě za kravatu a potáhl ji,“ líčil situaci Matovič pro server aktuality.sk.

Následně přiznal, že i jemu vyletěla ruka a chytil Rafaje pod krkem. „Oči mu lezly z jamek, jako mořské rybě. V tom mezi nás skočila ochranka,“ dodal Matovič.

Rafaj se údajně kolegovi vzápětí omluvil a celou událost odmítl pro média komentovat.

Matovič měl v minulosti konflikt také s poslankyní SNS Annou Belousovovou. Matovič ji v jednom článku označil slovem „Anča“. Poslankyni to rozzlobilo natolik, že Matovičovi střihla pohlavek přímo v jednacím sále.

Reklama

Související články

Na Slovensku před volbami vyšetřují Gorilu

Speciální tým slovenské generální prokuratury se bude zabývat případem dokumentu tajné služby s názvem Gorila, který unikl do médií. Gorila poukazuje na...

Výběr článků

Načítám