Hlavní obsah

Pátrání na Concordii skončilo, loď ještě skrývá těla nejméně 15 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Italští potápěči ukončili pátrání v ponořené části lodi Costa Concordia, která ztroskotala u pobřeží Toskánska. Vylovili 17 obětí. Dalších nejméně 15 pohřešovaných osob nalezeno nebylo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po obětech zkázy lodi Concordia skončiloVideo: Reuters

 
Článek

"Definitivně jsme zastavili pátrání v lodi pod vodou," citovala BBC mluvčího hasičů na ostrově Giglio.

Důvodem ukončení pátrání byla snaha nevystavovat potápěče přílišnému nebezpečí, uvedla agentura AFP. V místech, kde byly v posledních dnech v rámci pátrání vyraženy otvory, se trup deformoval. Vznikla obava, že by potápěči mohli uvíznout v zatopených prostorách v hloubce i 20 metrů.

Loď ztroskotala před více než dvěma týdny a šance na nalezení přeživších se rozplynuly.

Foto: Darrin Zammit Lupi , Reuters

Havarovaná loď Costa Concordia

Úřad italské civilní ochrany, který měl na starosti supervizi záchranných prací, oznámil, že kontaktoval příbuzné pohřešovaných i zahraniční velvyslanectví a vysvětlil jim toto rozhodnutí. Nadále se ale mohou prohledávat vynořené části lodi a využije i speciálního zařízení na monitorování mořského dna v místech, kde by mohla být těla.

Výletní loď o výtlaku 114 500 tun havarovala u toskánského ostrova 13. ledna. Kapitán Francesco Schettino plavidlo navedl příliš blízko, loď najela na útes a trhlinou v trupu do ní začala pronikat voda. Plavidlo se zpola potopilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči našli v sobotu v trupu lodi 17. oběť neštěstíVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám