Hlavní obsah

Při testu nové horské dráhy přišly lidské figuríny o ruce i nohy

Novinky, Tereza Seidlová
Chertsey

Jak důležité je důkladně otestovat horskou dráhu ještě před jejím oficiálním spuštěním, se přesvědčili zaměstnanci v zábavním parku Thorpe ve městě Chertsey v Anglii. První zkušební jízdu si místo skutečných pasažérů na dráze Swarm Ride odbyly plastové figuríny, po příjezdu z hrůzné trasy některým z nich ale chyběly ruce i nohy. Informace o tom přinesl britský deník Metro.

BEZ KOMENTÁŘE: Testovací jízda nové děsivé dráhy dopadla katastrofálně

 
Článek

Nejnovější britská horská dráha, jejíž výstavba stála v přepočtu 160 milionů korun, měla být spuštěna za 49 dní. Její testování v polovině ledna ale naštěstí včas odhalilo zásadní nedostatky. Sedačky s cestujícími se totiž na mnoha úsecích dráhy pohybovaly jen těsně vedle realisticky vyhlížejících kulis, které dráhu lemují.

Tento fatální nedostatek pocítilo během zkušební jízdy několik testovacích figurín na „vlastní plastovou kůži“. Zpět do depa se totiž vrátily poničené, některé s chybějícíma rukama nebo nohama. Dráha, která paradoxně slibuje, že své návštěvníky „ vystaví bezbrannosti“ a vezme je na "smrtící průlet apokaliptickou devastací", při němž budou mít pocit, jako by "bojovali o holý život", proto musela projít fází mnoha oprav.

Ředitel parku Mike Vallis podle deníku Metro uvedl, že už je absolutně bezpečná a připravená na oficiální otevření 15. března. „Dráhu jsme připravovali téměř dva roky a posouvali jsme hranice až do nejextrémnějších mezí, protože „extrémní“ je přesně to, co naši zákazníci požadují,“ dodal.

Někteří skeptikové ale podle deníku Metro namítají, že celá kauza je jen dobře vymyšlenou reklamou na atrakci před jejím oficiálním otevřením.

Reklama

Výběr článků

Načítám