Hlavní obsah

Muslim za trest znásilňoval v Londýně ženy, které byly v noci venku

– Londýn

Doživotní trest vězení dostal ve středu v Londýně Sunny Islam, který znásilnil čtyři ženy, napsal list Daily Mail. Znásilnění bral jako trest za to, že ženy byly v noci venku na ulici. Když je znásilňoval, říkal, že jim udílí lekci. Mezi oběťmi byla v létě roku 2010 i patnáctiletá dívka.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Soudkyně Patricie Leesová se rozhodla mu udělit doživotní trest, protože představuje  mimořádnou hrozbu pro společnost. Nevyjadřoval lítost. Propuštěn smí být nejdříve za 11 let.

„Podstata a závažnost těchto činů mě dovedla k závěru, že představuje mimořádné a přetrvávající nebezpečí pro ženy, zejména pro ty, které jsou v noci venku,“ řekla při vynesení verdiktu soudkyně.

V odůvodnění se zaměřila na znásilnění patnáctileté dívky: „Řekl jste jí, že jí dáte lekci. Totéž jste řekl dalším dvěma ženám. Je to děsivé svědectví o vašem velmi problematickém přístupu k obětem."

Námitky obhajoby, že pocházel z přísné muslimské rodiny a jeho jednání bylo dáno výchovou, soudkyně nebrala v potaz: „Nemám pochybnosti, že jste byl tu noc venku, abyste se díval po obětech, jak tomu bylo v každém z těchto případů."

Tři útoky podnikl Sunny Islam poblíž svého domova v Barkingu, jednou útočil ve Forest Gate.

Čtyři brutální útoky

Jako první napadl 8. července 20letou prostitutku, a jak bylo jeho zvykem, dvakrát ji znásilnil. Pak ji svázal, zfackoval a sebral jí peněženku. Napadená vypověděla: „Zacházel se mnou jako se zvířetem a dosáhl toho, že jsem se cítila bezcenná. Myslela jsem si, že umřu.“

O šest dní později znovu zaútočil, tentokrát na 28letou ženu u Forest Gate a zatáhl ji do auta a donutil k pohlavnímu styku. Té se ale podařilo vyrazit zadní černé okno vozu a utéci.“

Třetí obětí byla patnáctiletá dívka, kterou napadl v září. Když se vracela domů s kamarádkou, tak ji chytil zezadu a s nožem na krku ji strčil do vozu, jímž ji odvezl na skryté místo, kde ji dvakrát znásilnil, i když mu říkala, že je jí jen jedenáct. Dívka si myslela, že ji zabije a má z útoku přetrvávající trauma.

Právě tento útok vedl k vypátrání Islama, protože použil při útoku auto přítelkyně. Našli jej podle poznávací značky vozidla.

Čtvrtou obětí byla v září 31letá žena. Ta byla nalezena v autě v krvi svázaná spolu s nožem, jímž jí vyhrožoval. Opakovaně ji mlátil do obličeje, dokud nezačala krvácet. Pak ji dvakrát znásilnil, jak bylo pro něj typické.

Reklama

Výběr článků

Načítám