Hlavní obsah

Britský pedofil se oběsil v cele, partnerku soudí za vraždu jejich dětí

Novinky,
Manchester

Britský pedofil Martin Smith, který byl odsouzen v březnu na 16 let za znásilnění a pokusy o znásilnění, se v pondělí večer oběsil v cele, uvedl list Daily Mail. Když ho v roce 2010 dopadali ve Španělsku a vydali do Británie, jeho partnerka Lianne, s níž byl na útěku, zabila jejich dvě děti. Nyní je souzena pro vraždu, nevěří jí, že je psychicky nemocná.

Foto: Reuters

Martin Smith

Článek

Martin Smith se oběsil v cele manchesterské věznice Strangeways. Nalezli jej dozorci, kteří se 46letého muže pokoušeli zachránit, ale po hodině a půl marného boje byl v pondělí večer prohlášen za mrtvého.

Smith, který se věnoval hypnóze a ukazoval ji i v televizi, byl odsouzen na 16 let za dlouhodobé pohlavní zneužívání mladé dívky. Byl uznán vinným v jedenácti bodech obžaloby včetně znásilnění a pokusu o znásilnění. Třináctiletou dívku se nejprve pokusil zhypnotizovat, ale pak to vzdal a opakovaně ji znásilnil. Zneužívání trvalo od roku 1995 do roku 2004.

Smith byl kvůli podezření ze znásilnění a napadení dítěte mladšího šestnácti let zadržen v Británii už v roce 2007. Pak se svou ženou a dcerou uprchl do Španělska, kde se skrývali dva roky. Žena vedla v Barceloně školku. Na útěku se jim narodil syn. [celá zpráva]

Británie po něm pátrala, byl jedním z nejhledanějších kriminálníků v zemi.

Když muže dopadli v Barceloně a vydali do Spojeného království, žena pětiletou Rebecku a jedenáctiměsíčního Daniela udusila v hotelu Miramar na Costa Brava. Bála se, že budou děti svěřeny do ústavní péče. Žena poté chtěla spáchat sebevraždu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám