Hlavní obsah

Slovákovi dali policisté na Ukrajině foukat do novin

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Šokující kontrolu na alkohol zažil Slovák Peter při své sobotní cestě na Ukrajinu. Místní policisté mu dali foukat do trychtýře vytvořeného z novinového papíru a na základě toho ho obvinili, že před jízdou pil. Jak informovala televize Joj, Slovákovi za trest na Ukrajině zadrželi vůz.

Foto: pro Novinky Alena Pecháčková, Novinky

Ukrajinská policie

Článek

Peter jel na Ukrajinu natankovat levnější benzín, když ho zastavila místní policejní hlídka. Dali mu foukat do trychtýře z novinového papíru, policista přivoněl z druhé strany a hned na místě konstatoval, že Peter pil. Podle televize je na Ukrajině možné za takovýto přestupek vůz zadržet nebo zkonfiskovat. „Vzali mi auto, protože jsem pil a foukal do novin,“ kroutil hlavou Peter, který se domů vrátil bez automobilu.

Na dopravním inspektorátu policisté použili přístroj na měření alkoholu v dechu a test byl pozitivní. „Ten přístroj nebyl takový, jaký se používá u nás. Byla tam nějaká písmenka,“ uvedl Peter. Pozitivní výsledek testu potvrdil televizi i náčelník dopravního inspektorátu v Užhorodu.

Podle mluvčího slovenského ministerstva zahraničí Ľuboše Schwarzabachera je foukání do novinového papíru nestandardní postup. „Při testu však řidiči zjistili alkohol,“ dodal mluvčí.

Peter však tvrdí, že po vážné dopravní nehodě užívá léky a alkohol vůbec nepije.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám