Hlavní obsah

Nebezpečný vězeň uprchl v Británii během převozu k soudu

Novinky, val
Aktualizováno

Britští policisté pátrají po nebezpečném muži, který v pondělí uprchl z dodávky převážející trestance k soudu. Jeho komplici dodávku zastavili a zaútočili na řidiče. Uprchlý John Anslow byl minulý týden odsouzen za vraždu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dodávku zastavil kolem půl deváté ráno tamního času vůz Volkswagen Scirocco nedaleko věznice. Seděli v něm tři maskovaní muži ozbrojení železnými palicemi. Podle agentury Press Association rozbili čelní sklo vozu a udeřili řidiče do obličeje. Některé zprávy hovoří o tom, že pachatelé měli u sebe nože a vyhrožovali jimi řidiči.

„Tři muži v kuklách, z nichž dva měli s sebou železné palice, vystoupili ze stříbrného Volkswagenu Scirocco, rozbili čelní sklo a okno u řidiče,“ popsal vyšetřující detektiv Jon Marsden. Dodal, že řidič neutrpěl vážná zranění.

Jedenatřicetiletý John Anslow z vozu utekl, zatímco zbylí dva převážení vězni zůstali ve voze. Později pak pachatel spolu s komplici pravděpodobně přesedli do stříbrného mercedesu.

Podle policie se jedná o nebezpečného muže, jenž byl minulý týden obviněn z vraždy, spáchané v roce 2010.

Vězeňský vůz s třemi trestanci byl na cestě z mužské věznice Hewell poblíž města Redditch v hrabství Worcestershire ke královskému soudu ve Straffordshire.

Reklama

Výběr článků

Načítám