Hlavní obsah

Kapitán Schettino mi plakal na rameni, řekl kněz z Concordie

Právo, DPA, vpl
Řím

Francesco Schettino, kapitán ztroskotané výletní lodě Costa Concordia, se krátce po osudném nárazu do útesu zhroutil. Francouzskému časopisu Famille Chretienne to řekl duchovní Raffaele Malena, který pro vlastníka plavidla pracuje přes dvacet let.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán havarované lodi Francesco Schettino

Článek

„Kolem půl třetí ráno jsem mluvil s kapitánem. Objal mě a dobrou čtvrthodinu  mi plakal na rameni jako dítě,“ řekl a pochválil posádku. „Byli tam hrdinové všech národností. Třásli se strachem, byli vyděšení, ale pomáhali,“ dodal kněz s tím, že nemá pochopení pro cestující, kteří naříkají nad ztrátou šperků.

„Ochraňuji slabé, ne bohaté a miliardáře,“ uzavřel kněz, který podle svědků opouštěl loď mezi posledními a krátce před tím se vydal do lodní kaple, aby prosil Boha o co nejméně obětí.

Kapitánovi, který se nyní nachází v domácím vězení, hrozí za neúmyslné zabití a opuštění lodě 15 let za mřížemi.

Ve vraku lodi Costa Concordia v neděli našli záchranáři další dvě těla, počet potvrzených obětí tak vzrostl na 13. Zároveň připustili, že na lodi mohlo být mnoho černých pasažérů, a tak by mohl být i počet obětí vyšší, než se původně uvádělo. Podle seznamu cestujících zbývá ještě 19 pohřešovaných. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám