Hlavní obsah

Nejsme kolonií, podpořili Maďaři vládu proti Bruselu

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)
Budapešť

Až sto tisíc lidí se v sobotu zúčastnilo pochodu centrem Budapešti na podporu vlády premiéra Viktora Orbána. „Nejsme kolonií,“ nesli účastníci pochodu transparent jako reakci na nedávnou kritiku Bruselu.

Nejsme kolonií, podpořili Maďaři vládu proti BruseluVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Pochod zorganizovala trojice provládních novinářů s jedním podnikatelem. Demonstrace byla odpovědí na akci opozice, která se uskutečnila počátkem roku.

„Chtěli jsme ukázat, že navzdory domácí a zahraniční kritice má vláda premiéra Viktora Orbána podporu maďarské společnosti,“ uvedl jeden z organizátorů. „Maďaři nechtějí vládu, kterou dosadí Mezinárodní měnový fond,“ dodal jeho kolega.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Demonstrace na podporu maďarské vlády

Pochod směřoval z Náměstí hrdinů k budově parlamentu na Kossuthově náměstí. Před zahájením pochodu ani po jeho ukončení se nekonaly žádné projevy. Množství lidí přijelo z venkova. „Chceme podpořit našeho premiéra,“ řekla Aranka Kissová z Miskolce.

Přátelé Maďarské republiky zorganizovali v sobotu na jiném místě hlavního města demonstraci za odstoupení prezidenta Pála Schmitta, který je podezřelý z plagiátorství při psaní své doktorské práce. Akce se konala nedaleko sídla hlavy státu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Lidé odmítají diktát EU

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám