Hlavní obsah

Češi přišli na Slovensku při opravě defektu o 100 tisíc eur

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Starý trik s defektem vynesl zlodějům na Slovensku 100 tisíc eur (přes dva a půl miliónu Kč). Po zastávce na čerpací stanici při výjezdu z Bratislavy si posádka luxusního Audi všimla, že má defekt. V průběhu opravy jim někdo z automobilu ukradl zmíněnou částku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Peníze měli uložené pod sedadlem v igelitové tašce,“ uvedl mluvčí bratislavské policie František Peczár. Celá posádka, v níž byli dva čeští podnikatelé, opravovala defekt a peníze nikdo nehlídal. Pachatel využil jejich nepozornost a peníze odcizil. Hrozí mu tři až deset let vězení. Ke krádeži došlo v úterý.

Policie předpokládá, že šlo o trik zločinecké skupiny, jejíž členové pravděpodobně pochází z Balkánu. Při zastávce na parkovišti vytipovanému automobilu propíchnou pneumatiky a posádka musí po několika metrech zastavit. Při opravě defektu využívají pachatelé nepozornost posádky a z automobilu odcizí peníze nebo cenné předměty.

Reklama

Výběr článků

Načítám