Hlavní obsah

Francouzským rychlovlakem se plazil hroznýš

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

O šok mezi pasažéry se postaral dvoumetrový hroznýš, který unikl chovateli z plastové přepravní skříňky během jízdy rychlovlakem TGV z Paříže do Marseille.

Foto: Profimedia.cz

Hroznýš královský

Článek

Škrtič se nepozorovaně proplazil pod nohama několika nic netušících cestujících, načež vnikl do klimatizační šachty, kudy vskrytu pokračoval nad hlavami dalších pasažérů.

Když majitel hada zjistil, že jeho čtvrtmetrákový miláček zmizel, vyrozuměl průvodčího. Tomu ale nezbylo než vyčkat cílové stanice, kde už byli připraveni hasiči a specialisté na odchyt plazů.

Podle rozhlasu RTL trvalo asi hodinu, než se podařilo hroznýše v útrobách jednoho z vagónů objevit. Plaz klidně podřimoval v dutině vzduchotechniky a bez problémů se nechal chytit.

Neopatrný chovatel musel vše vysvětlovat na policii, která ho nakonec propustila bez pokuty, protože se nikomu nic nestalo. Navíc totiž přepravu exotů (hady v přepravce vezl dva) předem nahlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám