Hlavní obsah

Londýnský policista zapomněl bezpečnostní plány k olympiádě ve vlaku

Novinky, val

O obrovský průšvih si koledoval britský důstojník londýnské metropolitní policie, který počátkem ledna zapomněl ve vlaku batoh s tajnými dokumenty. V nich se nacházely některé klíčové informace týkající se bezpečnostního opatření nadcházející letní olympiády. Jeden z cestujících materiály objevil a předal deníku The Sun.

Článek

„Nemohl jsem uvěřit, že by nějaký policista tohle zapomněl ve vlaku, je to strašidelné,“ komentoval událost muž, jenž 5. ledna dokumenty nalezl ve vlaku v Dartfordu na předměstí Londýna a předal je novinářům.

Složka zahrnovala údaje týkající se zabezpečení letních olympijských her v Londýně. Obsahovaly například zápisy z jednání, na kterých se probírala protiteroristická opatření, informace o cvičeních, pohotovostní plány nebo jména a telefonní čísla policistů.

Dokumenty už jsou zpět v rukou policie. Podle deníku The Sun se teď londýnští strážci zákona snaží případ bagatelizovat. Prostřednictvím mluvčího policie sdělila, že informace nebyly „provozně citlivé“.

„Důstojník ztratil zavazadlo obsahující několik dokumentů. Ztrátu nahlásil,“ komentoval případ policejní mluvčí.

Ztráta je přitom podle deníku pro policii o to trapnější, že se v dokumentech vyšší důstojníci vyjadřovali k nutnosti prokázat během her co nejvyšší profesionalitu.

Letní olympijské hry v Londýně se budou konat letos na přelomu července a srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám