Hlavní obsah

Počet pohřešovaných ze ztroskotané lodi vzrostl na 29

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chaotickou situaci po pátečním ztroskotání obří výletní lodi Costa Concordia u italských břehů podtrhuje skutečnost, že se neustále mění počet pohřešovaných. Poslední dva dny se sice nejčastěji mluvilo o 16 osobách z více než 4200 lidí na palubě, v pondělí večer však pobřežní stráž tento počet téměř zdvojnásobila - na 29.

Foto: Max Rossi, Reuters

Záchranáři u převrácené lodi Costa Concordia

Článek

Po pohřešovaných ve vraku pátrali s nasazením italští potápěči, během pondělí ale museli práci v převrácené lodi na několik hodin přerušit, neboť plavidlo sklouzlo po útesu, na němž uvízlo.

"Dostal jsem zprávu z prefektury Grosseto, že pohřešují 29 lidí," uvedl večer mluvčí pobřežní stráže Marco Brusco. Podle něj se jedná o 25 pasažérů a čtyři členy posádky.

Počet obětí pátečního neštěstí u italského ostrova Giglio po objevení dalšího těla stoupl na šest. Šestá oběť měla oblečenou vestu a potápěči ji našli v jednom ze zatopených prostorů. Jedná se o muže, jehož totožnost zatím není známa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám