Hlavní obsah

Německý kněz se přiznal ke 280 zneužitím tří chlapců

Berlín

Německý katolický kněz se u soudu přiznal, že za posledních osm let 280krát sexuálně zneužil tři chlapce. Nemyslel si, že jim tím škodí, citoval server BBC z knězovy výpovědi u soudu, který začal ve čtvrtek. Muži hrozí nejméně šest let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestačtyřicetiletý kněz nejprve zneužíval devítiletého syna jedné vdovy z farnosti. Když mu diecéze zabránila v kontaktu s chlapcem, začal zneužívat dva bratry ve věku devíti a 13 let. Nedovolených sexuálních kontaktů s chlapci se dopouštěl na různých místech, včetně svého domu, kostela nebo na výletě do Disneylandu v Paříži.

Zatčen byl loni v létě, když ho úřadům nahlásila matka první z jeho obětí poté, co se jí dnes sedmnáctiletý syn svěřil. Policie na počítači kněze, který chlapce obdaroval například foťákem nebo mobilním telefonem, našla na 2800 pornografických fotografií, na některých z nich byly i jeho oběti.

Skandály se zneužíváním mladistvých v posledních letech silně otřásly katolickou církví v Německu. Jen v roce 2010 ji i kvůli nim opustilo 180 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám