Hlavní obsah

Za pohřbení snoubenky omráčené taserem dostal muž 20 let

Novinky,
Leeds

Dvacet let má podle pátečního verdiktu soudu v britském Leedsu strávit ve vězení 25letý Marcin Kasprzak, který se mimořádně brutálním způsobem pokusil zabít matku svého tříletého syna Jakuba. Jejich vztah se rozpadl a on se bál, že si 27letá Michelina Lewandowská syna odveze do rodného Polska. Uvedly to SkyNews a Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Oběť vražedného útoku pohřbená zaživa

Článek

Nejprve Polák ženu omráčil taserem. Pak ji svázal a nacpal do kartónové krabice. V té ji pohřbil v lese u Huddersfieldu v Západním Yorkshiru. Ženu nechal, aby se udusila. Lewandowská, která byla zaházená hlínou pod větvemi, se však dokázala po půlhodině vyhrabat také pomocí snubního prstenu, kterým krabici rozřízla. U silnice jí pak našel v šoku okolo projíždějící motorista.

Kasprzak u soudu popíral, že chtěl ženu zabít, tvrdil, že ho jen nudila. Po třech dnech ale porota dospěla k závěru, že šlo o pokus o vraždu.

Čin navíc provedl v klidu. Poté, co ženu zaživa pohřbil, ještě vybral 500 liber z jejího účtu.

Vyšetřující detektiv Lisa Griffinová uvedla, že rozhodně nešlo o brutální žert, ale o vážně míněný pokus ženu zabít. Ocenila hrdinství oběti.

Oběť trpí nočními můrami

Lewandowská vypověděla, že od útoku trpí nočními můrami a má strach, že se udusí v bedně. Uvedla, že sílu zachránit se jí daly myšlenky na syna. „Když jsem byla v mělkém hrobě zaživa pohřbená, bála jsem se, že můj život je u konce a já umírám. Modlila jsem se k Bohu, aby mi pomohl přežít, a mohla jsem být se synem."

Foto: Profimedia.cz

Krabice, ve které ženu pohřbil zaživa přítel

Ke vztahu s partnerem uvedla: „Mnoho let jsem velmi milovala Marcina Kasprzaka. Po hrozném útoku se ale moje city změnily v nenávist. Pořád mám noční můry, že se ke mně vrátí a zabije mě.“

Vztah se rozpadl krátce před útokem, obviněný vypověděl, že ženu nenáviděl a bál se, že mu odvede syna.

Žalobce Jonathan Sharp uvedl, že případ je o mladém muži, kterého nudila partnerka a tak se ji rozhodl odstranit.

Lépe dopadl 18letý Patryk Boris, který byl obviněn ze spolupachatelství. Obvinění byl zproštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám