Hlavní obsah

Mladého pedofila prozradil deník oběti

Newcastle

Šest let stráví podle středečního verdiktu za mřížemi 24letý Brit James Haig, který znásilnil 13letou dívku. Tři roky byl jeho čin utajen, oběť o něm nikdy nepromluvila, ale pak si její matka přečetla dceřin deník, kde bylo vše popsáno, uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Budova soudu v Newcastle

Článek

Dívka se bála o znásilnění mluvit. Znásilnil ji člověk, s nímž se seznámila na internetu. Měla pocit, že by byla potrestaná už za to, že v době, kdy měla potíže ve škole, hledala útěchu u někoho na síti.

James Haig zneužil situace, spojil se s dívkou, která hledala přátelství. Když se setkali, odvedl ji do zadní části domu svého otce a tam ji navzdory jejím protestům znásilnil.

Útočník popíral, že by dívku znásilnil, ale přiznal, že s ní měl styk, což je také trestné, neboť neměla ještě 15. Dokládal to tím, že ji po styku vzal do domu, kde spolu s jeho otcem sledovali film na DVD.

Zneužíval i patnáctileté

Nebyl to ale jediný čin, kterého se Haig dopustil. Už dříve byl odsouzen za to, že vyzýval patnáctiletou, aby předváděla na webové kameře sex. S jinou patnáctiletou dívkou měl dokonce také sex.

Haig bude také po celý svůj život veden v registru sexuálních násilníků. Nesmí mít kontakt s dětmi.

Soudce David Wood označil Haiga za „nebezpečného zločince, u něhož je vysoké riziko, že spáchá další trestné činy.“

Porota mu neuvěřila, věrohodnější byla pro ni dívka, nyní šestnáctiletá, která u soudu popsala, jak ho opakovaně žádala, aby toho nechal.

Haig je nyní navíc vážně nemocný, potřebuje operaci plic.

Reklama

Výběr článků

Načítám