Hlavní obsah

Putin se soupeři před volbami debatovat nebude, má moc práce

– Moskva
Novinky, rei

Ruský premiér Vladimir Putin a favorit v březnových prezidentských volbách se nezúčastní žádné předvolební debaty se svými soupeři. Podle čtvrtečního vyjádření jeho mluvčího má předseda vlády moc práce.

Foto: Yana Lapikova, Reuters

Ruský premiér Vladimir Putin

Článek

„Vyčlenění času pro debaty by nepochybně zdržovalo od řádného vykonávání povinností premiéra,“ uvedl pro agenturu Interfax mluvčí Dmitrij Peskov.

Na Putinovu neúčast při debatách si stěžovali zejména komunisté. Podle nich je Putin, kterého televize ukazuje dnes a denně, ve výhodě, protože se nevystavuje kritice. Předseda strany Genadij Zjuganov vyzval, aby se Putin v předvolební době dočasně premiérské funkce vzdal.

Putinův mluvčí doplnil, že ministerský předseda se voličům věnuje ve volném čase. Připustil také možnost, že premiéra v předvolebních debatách zastoupí některý z jeho spolupracovníků.

Prezidentské volby se uskuteční v březnu. Nový prezident bude poprvé sloužit delší období, a to šest let. Putin, který již dříve dvě období v čele země stál, tedy může být prezidentem až do roku 2024, bude-li znovu zvolen i v následujících volbách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám