Hlavní obsah

Učitel v Německu vyráběl se žáky výbušniny

– Lübeck
Novinky, rei

Německá policie vyšetřuje nařčení, že učitel waldorfské školy v severním městě Lübeck se žáky vyráběl střelný prach a trubkové bomby. Výbušniny údajně v rámci výuky odpalovali na louce u školy. Napsal to ve středu místní list Lübecker Nachrichten.

Článek

Waldorfská škola je známá svým neortodoxním přístupem ke vzdělávání a děti se snaží vést kreativnějšími přístupy. S 39letým učitelem se školáci v Lübecku zřejmě nenudili. Pedagog, jehož jméno nebylo zveřejněno, se žáky pátých tříd vyráběl střelný prach a trubkové bomby, které s pomocí prskavek jako detonátorů odpalovali na louce. Výrobu výbušnin zařadil poprvé do výuky v roce 2009.

„To není v žádných osnovách na světě,“ postěžovala si místnímu deníku matka jednoho z žáků. Doplnila, že školáci výbuchům přihlíželi ze vzdálenosti pouhých 30 metrů, aniž by si chránili byť jen oči. Exploze ovšem nezpůsobily žádná zranění.

Mluvčí lübecké prokuratury potvrdil, že učiteli hrozí pokuta a vězení v délce až tří let.

Šéf sdružení, které provozuje síť waldorfských škol včetně té v Lübecku, ale prohlásil, že pedagog „má dál důvěru vedení i rodičů“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám