Hlavní obsah

Norská policie řidiči ze Švédska snížila pokutu, protože je z chudší země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

Policie v Norsku snížila o polovinu pokutu řidiči kamiónu ze Švédska, který se v zemi dopustil dopravního přestupku. Vysvětlení norských úřadů připadalo Ulfovi Anderovi Anderssonovi kuriózní, nicméně se mu nebránil, poznamenal norský deník VG. Norové Švédovi slevili, protože je z chudší země.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednašedesátiletého pracovníka norské dopravní firmy zastavili v březnu policisté a zjistili, že jeho vůz má brzdy v nevyhovujícím stavu. Udělili tedy pokutu ve výši 8000 norských korun (téměř 27 000 Kč). Minulý měsíc ale Andersson dostal dopis, v němž mu norské úřady sdělují, že pokutu s ohledem na jeho národnost a výši příjmů snížily na polovinu.

„Jsem jim za slevu vděčný, ale připadá mi to podivné. Ve skutečnosti si vydělávám víc než moji norští kolegové, protože švédská koruna je slabá a já žiji ve Švédsku. To jim mohlo dojít,“ řekl řidič norskému listu.

Obě skandinávské země se řadí mezi nejbohatší na světě. Zatímco norský hrubý domácí produkt za loňský rok podle Mezinárodního měnového fondu činil téměř 52 000 dolarů na hlavu, ten švédský byl 38 000 dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám