Hlavní obsah

Čtyři sourozenci zahynuli při požáru domu, kde matka slavila narozeniny

Aktualizováno

Při požáru rodinného domu na severu Anglie v noci na neděli zahynuli čtyři sourozenci. Mezi oběťmi byli dvouletý chlapec, čtyřletá dvojčata a 19letý mladík, informovala na svém webu BBC.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hořet začalo v sobotu krátce před půlnocí po večírku na oslavu 36. narozenin matky dětí Michelle Smithové. Ta požár přežila a neutrpěla žádné zranění. Záchranáři sourozence převezli do nemocnice, zde je ale lékaři prohlásili za mrtvé.

Na večírku se podle serveru Daily Mail pilo a tančilo uvnitř domu i na zahradě. Devatenáctiletý syn po vypuknutí požáru vběhl do domu, aby své tři sourozence zachránil. Stejně jako oni však také zahynul v plamenech.

Děti se zřejmě zadusily kouřem v ložnici. Matka měla celkem devět dětí. „Krásné děti, všechny byly dobře vychované, vždycky šťastné. Michelle je dobrá máma. Miluje své děti,“ řekl rodinný přítel.

Podle hasičů byly zcela zničeny schody domu, který byl zrovna přestavován, a částečně také ložnice. Zatím není jasné, co požár způsobilo. Příčinu neštěstí vyšetřují policisté spolu s hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám