Hlavní obsah

Implantáty PIP se mi v prsou úplně rozpadly, popsala žena

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi desetitisíci žen, které si nechaly upravit poprsí pomocí vadných implantátů prodávaných francouzskou firmou PIP, byla i Wendy Bristowová z Velké Británie. Tamnímu bulváru popsala, že jí implantáty způsobovaly velké bolesti a musela si je dát vyjmout. Byly úplně rozpadlé.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie ukazuje, jak vypadaly prsní implantáty po vyjmutí z těla Wendy Bristowové.

Článek

„Ta bolest byla nesnesitelná. Když implantáty vyndali, vypadaly, jako kdyby do nich někdo dal bombu. Úplně se rozletěly. Chci, aby ostatní ženy věděly, že ty implantáty nejenomže praskají, ale drolí se – měly by si je dát vyjmout,“ prohlásila 39letá Bristowová.

Žena dodala, že chirurgové v Londýně jí tvrdili, že implantáty jsou zcela bezpečné a je na ně desetiletá záruka.

Foto: Profimedia.cz

Wendy Bristowová ukazuje fotografii vadných prsních implantátů.

Jen v Británii byly vadné implantáty aplikovány 40 000 ženám a jinde ve světě dalším desítkám tisíc. Používaly se i v České republice, kde je má 2000 žen. [celá zpráva]

Ministerstvo zdravotnictví v pátek vydalo doporučení, aby si ženy daly vadné implantáty vyjmout.

Nebezpečné prsní implantáty může mít v Česku až 2000 žen Video: Novinky

Dnes již neexistující francouzská firma Poly Implant Prothèses (PIP) vyráběla sto tisíc implantátů ročně. Aby snížila náklady, používala bez povolení průmyslový silikon, jenž se používá na počítačové součástky nebo v elektronice. Implantáty mají navíc vadný obal, který prosakuje. Ve Francii ho spojují s několika případy onemocnění rakovinou. [celá zpráva]

Vadný gel byl ovšem použit i v implantátech pro muže. [celá zpráva]

Zakladatele PIP Jeana-Clauda Masu čeká soud. Podle komentátorů bude procesní řízení komplikované.

Reklama

Výběr článků

Načítám