Hlavní obsah

Silná bouře zasáhla Velkou Británii, dva lidé zemřeli

– Londýn • Aktualizováno
Novinky,

Značné škody na území Spojeného království způsobila v úterý vichřice, která měla v nárazech až 160 kilometrů za hodinu. Značné problémy způsobila především v dopravě ve Skotsku a v severním Irsku, uvedla BBC. Bouře si vyžádala dvě oběti. Bez proudu jsou desetitisíce lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Vichřice si v Edinburghu pohrála s kontejnerem na odpadky

 
Článek

Jenou z obětí je asi padesátiletý muž, na jehož dodávku se v Kentu zřítil strom. Druhou obětí je lodník z tankeru, který se plavil v kanálu La Manche. Utrpěl vážná zranění, jimž podlehl. Další dva zranění z lodi Annie PG jsou v nemocnici mimo ohrožení života.

Vážná zranění utrpěl řidič autobusu v hrabství Surey, když na jeho vozidlo spadl strom. Ve stejném hrabství také vichr odnesl část střech z hlavní tribuny na závodišti v Epsomu.

Kvůli prudkému větru byl zavřen i přístav Dover.

Ve Walesu zase muselo být evakuováno šest domů kvůli spadlým drátům vedení vysokého napětí.

Nejvíce postiženo je Skotsko

Ve Skotsku bylo zavřeno pět mostů, mimo jiné Kingstonský v Glasgow, protože se na něm převrátily dva nákladní automobily.

Dráha ScotRail vyzvala cestující, aby s ní nejezdili. Glasgowské letiště pak varovalo, že se kvůli silnému větru dá čekat, že některé spoje budou zrušeny.

Koleje zablokovaly popadané stromy a stržené dráty elektrického vedení. Bez proudu je 70 000 domácností. Dalších deset tisíc odběratelů je bez elektřiny v Severním Irsku a 8500 v Anglii.

Foto: Luke MacGregor , Reuters

I Londýňané se museli potýkat se silným větrem a přívaly vody.

Přerušena je ale také silniční a železniční doprava v Severním Irsku mezi Belfastem a Londonderry. Několik silnic a mostů je zavřeno i v Anglii a ve Walesu, kde navíc hrozí povodně, protože větry přinesly silné srážky

Místní záplavy se ale dají čekat i na Skotské vysočině.

Reklama

Výběr článků

Načítám