Hlavní obsah

Gang Santa Clausů se zbraněmi ukradl z klenotnictví šperky za milióny

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ruském Novosibirsku se odehrál incident, který spíše než Sibiř připomínal scénu z amerického filmu. Tři ozbrojení muži převlečení za Santy Clause přepadli tamní klenotnictví a odnesli si šperky za zhruba pět miliónů rublů (přes tři milióny korun). Celá akce přitom netrvala déle než minutu.

Článek

Skupina měla akci pečlivě naplánovanou. Muži vtrhli do obchodu s přesně rozdělenými rolemi. Zatímco první si vzal do parády majitele klenotnictví a se zbraní v ruce jej kopal na zemi, zbylí dva jeho kolegové plenili vitríny se šperky a lup nakládali do rudého santovského pytle.

Že byli pachatelé profesionálové, dokládá i skutečnost, že se jim podařilo z obchodu zmizet ani ne po minutě. Mnohem déle trvalo zbitému majiteli obchodu spustit alarm. Lupiči utekli se šperky v hodnotě pěti miliónů rublů.

Policie po nich nyní pátrá. Dopadnout je však zřejmě nebude jednoduché. Kvůli hustým vousům totiž není prakticky možné dohledat jejich totožnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám