Hlavní obsah

Odtahová služba v Bratislavě naložila auto i s dítětem

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Bratislavská odtahová služba naložila ve čtvrtek automobil i s několikaměsíčním dítětem, které spalo na zadní sedačce. Automobil stihli naložit během několika minut, než matka odvedla druhé dítě do školky. Ta naštěstí stihla odjíždějící vůz odtahové služby zastavit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Server sme.sk uvedl, že matka zaparkovala u chodníku před školkou, aby odevzdala starší dítě učitelce. Několikaměsíční dítě nechala spát ve voze. „Nechtěla jsem ho nosit dovnitř mezi ostatní děti, které by ho mohly nakazit. Byla jsem zpátky za tři minuty,“ tvrdila matka.

Jiný řidič ji ve školce upozornil, že jí odtahují vůz. Vyběhla ven a utíkala za autem odtahové služby a křičela. Společně s dalšími lidmi se jí podařilo odtahovku zastavit.

„Policista tvrdil, že dítě na zadní sedačce neviděl,“ uvedla náhodná svědkyně.

Policie tvrdí, že auto tvořilo překážku v dopravě a městská policie nařídila odtah. Dítě nebylo v autosedačce, ale v transportním vaku. Navíc přes tmavá skla automobilu nebylo vidět.

Odtahová služba zvažuje žalobu na matku

„My vydáváme pokyn na odtah. Pracovníci odtahové služby se měli podívat, zda v tom automobilu něco není. V zákoně není napsáno, zda je možné automobil odtáhnout, pokud je v něm živá bytost. Má být odtaženo, pokud tvoří překážku v silničním provozu,“ uvedl mluvčí městské policie Peter Pleva.

Podle předpisů musí policie automobil při odtahování zdokumentovat a vyfotit. „To museli být mimořádně rychlí policisté, když za tři minuty přišli, nafotili auto, naložili a jeli pryč,“ domnívá se matka dítěte.

Odtahová služba zvažuje trestní oznámení na matku pro zanedbání péče o dítě. Naopak starostka bratislavského Starého města Táňa Rosová se za incident omluvila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám