Hlavní obsah

Řekli mi, že synovi zbývá hodina, vzpomíná matka zabitého batolete z Lutychu

Novinky, val
Lutych

Sedmnáctiměsíčního Gabriela zasáhl útočník v Lutychu, když byl v matčině náručí. Po několikahodinovém boji o jeho život lékaři matce oznámili, že má dítě před sebou poslední chvilky života. Po spěšném křtu Gabriel zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Na místě neštěstí na autobusové zastávce lidé pokládali květiny a svíčky.

Článek

Olivia Leblonková se v úterý vydala spolu se svým manželem Romualdem a synem Gabrielem na tradiční vánoční jarmark do centra Lutychu. „Chtěli jsme strávit vánoční čas nakupováním se synem,“ uvedla pro deník Daily Telegraph.

„Romuald mi předal dítě, jakmile jsem vystoupila z autobusu. Držela jsem ho v náručí, když jsem uslyšela ránu. Podívala jsem se na syna a jeho oči se zahleděly do mých. Zakřičela jsem. Byl zasažen zezadu do hlavy,“ popsala  hrůzné okamžiky matka zavražděného batolete.

Foto: Handout, Reuters

Útočník Nordine Amrani

Dítě bylo po útoku převezeno do nemocnice. Kulka jej ale zasáhla do hlavy tak, že její případné vyjmutí by bylo příliš riskantní. „Řekli mi, že mu zbývá hodina,“ popsala žena. „Řekla jsem to rodině, všichni se s ním pak přišli rozloučit.“

Malého Gabriela ještě v nemocnici narychlo pokřtili. Pak zhruba po deseti hodinách lékaři boj o jeho život vzdali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Amatérské záběry z Lutychu Video: Reuters

Gabriel se tak stal jednou z pěti obětí úterního útoku v Lutychu. Pachatel, 33letý Belgičan marockého původu Nordine Amrani, nejprve hodil do davu lidí ruční granáty a pak začal střílet. Sám během incidentu zahynul. Později se ukázalo, že v době útoku měl být ve vězení za držení drog a nedovolené ozbrojování, z něhož ale byl loni v říjnu předčasně propuštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám