Hlavní obsah

Počet obětí střelby v Lutychu vzrostl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lutych

Počet obětí střelce, který v úterý řádil v centru belgického Lutychu, stoupl na pět. Zemřela 75letá žena, kterou původně vyšetřovatelé prohlásili za mrtvou, pak ale zjistili, že ještě žije, a počet obětí snížili. Postižená ale byla ve velmi vážném stavu a ve čtvrtek svým zraněním podlehla. Oznámila to agentura DPA.

Foto: Thierry Dricot , Reuters

Sanitky v centru Lutychu

Článek

Pachatel útoku Nordine Amrani nejprve zabil asi 45letou hospodyni svých sousedů. Její tělo policisté našli den po útoku v centru Lutychu na Amraniho pozemku v kůlně, v níž muž pěstoval konopí. [celá zpráva]

Pak vyrazil do centra, kde ze střechy malého pekařství začal po lidech na rušném náměstí svatého Lamberta házet granáty a střílet. [celá zpráva]

Jeho řádění si vyžádalo také životy 17měsíčního batolete a dvou teenagerů.

Sám útočník spáchal sebevraždu, a tak si jeho šílené jednání vyžádalo celkem šest mrtvých. Dalších 125 osob utrpělo zranění různých stupňů.

Jeho motiv není znám. Vyšetřovatelé ale vycházejí z předpokladu, že muž, již dříve trestaný za prodej drog, přechovávání zbraní a kradeného zboží, měl chorobný strach z dalšího trestu vězení. Byl předvolán na policii k vysvětlení některých skutečností.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám