Hlavní obsah

Italský extremista střílel po florentských Senegalcích, dva usmrtil

Novinky, val
Florencie

Toskánská metropole Florencie se ve středu zahalila do smutku poté, co tam příznivec krajní pravice Gianluca Casseri v předchozí den zastřelil dva senegalské trhovce, několik dalších zranil a nakonec obrátil zbraň proti sobě.

Foto: Profimedia.cz

Italští policisté stojí těsně po útoku nad oběťmi střelby pravicového extremisty.

Článek

Podle svědků události vystoupil Casseri v úterý v naprostém klidu z auta na jednom z florentských náměstí, kde se právě konal trh, a spustil palbu. Výsledkem byli dva mrtví trhovci původem ze Senegalu a jeden zraněný.

Někteří přítomní se Casseriho pokoušeli pronásledovat, ale útočník jim ujel. Zastavil až na jiném náměstí s trhem a opět začal pálit. Přitom zranil další dva lidi. Nakonec obrátil zbraň proti sobě. Policie jej našla v kaluži krve v podzemním parkovišti.

Město drží smutek

Florencie ve středu držela smutek za oběti. Starosta Matteo Renzi, který podle BBC popsal incident jako akt nepříčetného člověka, vyzval v pravé poledne florentské trhovce, aby na počest zabitých Senegalců na deset minut zastavili obchodování.

Casseriho čin odsoudil i prezident Giorgio Napolitano a vyzval k boji proti jakýmkoli formám netolerance a naopak k posílení italské tradice otevřenosti a solidarity vůči jiným národům.

Reklama

Výběr článků

Načítám