Hlavní obsah

Šéf Deutsche Bank měl v poště pekelný strojek

– Frankfurt nad Mohanem • Aktualizováno

V kancelářích německé Deutsche Bank ve Frankfurtu nad Mohanem ve středu zadrželi podezřelý balíček adresovaný šéfovi banky Josefu Ackermannovi. Podle německých vyšetřovatelů balíček zajistili pracovníci frankfurtské podatelny Deutsche Bank krátce po poledni a upozornili policii. Ta zjistila, že zásilka obsahovala trhavinu a šrapnel.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Ředitel Deutsche Bank Josef Ackermann

Článek

První zpráva o podezřelém balíčku přišla z New Yorku, kde policisté varovali místní kanceláře Deutsche Bank a upozornili jejich zaměstnance. Zásilka měla prý zpáteční adresu Evropské centrální banky, jejíž sídlo je rovněž ve Frankfurtu.

Německá policie se nejprve omezila na sdělení, že podezřelá obálka zaslaná do Deutsche Bank je předmětem vyšetřování. Později potvrdila, že šlo o dopisní bombu.

Třiašedesátiletý Švýcar Ackermann, šéf největšího finančního ústavu v Německu, má příští rok ze své funkce odejít. Letos v červenci se dozorčí rada Deutsche Bank shodla na jeho náhradě v podobě dvou spoluředitelů.

Ackermann měl původně odejít už v roce 2009, dozorčí rada však nebyla schopna nikoho najít, a tak Ackermannovi prodloužila smlouvu o další čtyři roky do roku 2013. Vedení banky však letos k urychlené aktivitě přiměla nespokojenost akcionářů s jeho neschopností řešit klíčové personální otázky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám