Hlavní obsah

Putina v Moskvě vypískali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský premiér Vladimir Putin, favorit březnových prezidentských voleb, poprvé čelil pískotu zaplněných tribun v Moskvě. Stalo se tak v neděli, když v ringu předával cenu vítěznému zápasníkovi.

Článek

V hale sportovního komplexu Olimpijskij, kde počátkem měsíce české tenistky vyhrály nad ruskými soupeřkami finále Fed Cupu, se v neděli před 22 000 diváky utkali domácí "Last Emperor" Fjodor Jemeljaněnko a Američan "Snowman" Jeff Monson ve "smíšených bojových uměních", což je směs různých zápasnických stylů. Ve všech třech kolech dominoval Jemeljaněnko, který dříve v seriálu M1 Global prohrál ve třech utkáních s jinými protivníky za sebou.

Po zápase Putin osobně přišel pogratulovat domácímu borci, kterého nazval "pravým ruským bohatýrem", ale tribuny pískaly a hučely nevolí. Pískot mohli televizní diváci zaslechnout jen v přímém přenosu, při reprízách už byl pískot potlačen.

Premiér byl reakcí publika zaskočen, ale neztratil sebeovládání a dokončil krátkou řeč. Jakmile Putin předal mikrofon zápasníkovi, tribuny uspořádaly vítězi pravé ovace.

Zůstává nejoblíbenějším 

Podle nezávislé rozhlasové stanice Echo Moskvy byl Putin takto vypískán vůbec poprvé ve své politické kariéře.

Vedení sportovního svatostánku nyní zachraňuje situaci tvrzením, že nevole publika prý nebyla určena politikovi v ringu, kde Putin zdravil ruského vítěze, ale poraženému soupeři ze Spojených států. Putin zůstává zdaleka nejpopulárnějším politikem v Rusku, ale průzkumy veřejného mínění signalizují pokles obliby na nejnižší úroveň od roku 2000, kdy se poprvé stal prezidentem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám