Hlavní obsah

Odsouzený imigrant znásilňoval před kázáním hned poté, co unikl deportaci

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Croydon

Soud v britském Croydonu poslal na patnáct let za mříže imigranta z Konga Williama Dangu za opakované sexuální útoky a znásilňování nezletilých dívek, z nichž jedné byly teprve čtyři roky. Danga přitom měl být vyhoštěn, protože už dříve byl odsouzen za znásilnění šestnáctileté, protože však byl ženatý a měl rodinu, unikl tomu a mohl pokračovat ve zneužívání dívek. Ukájel se na nich, než šel kázat svědkům Jehovovým o Bibli.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pětidenní proces, o němž informoval list Daily Mail, ukázal, jak na mezery v zákonech, tak na selhání policistů. Danga byl už před deseti lety odsouzen za znásilnění šestnáctileté dívky. Měl být vyhoštěn, tomu ale unikl, neměl platný pas. Nakonec byl v roce 2006 propuštěn na kauci, protože měl s britskou přítelkyní dvě děti.

Lákal dívku na poslech hudby

Mohl se vrátit do jihovýchodního Londýna a pokračovat ve znásilňování dívky, kterou poprvé zneužil už v roce 2000, když jí byli čtyři. O tom se nevědělo.

Znásilnil i další dívku, které bylo tehdy sedm. Nalákal ji na to, že ji pouštěl populární písně ze svého mobilního telefonu. O jeho opakujících se sexuálních útocích vypověděla: „Vůbec se mi to nelíbilo, ale nikomu jsme o tom neřekla kvůli hudbě. Nechtěla jsem ale, aby se to opakovalo, přesto se to stalo víckrát.“ Rodičům o útoku neřekla ještě z jednoho důvodu „Cítila jsem se jako špatná, protože jsem měla pocit, že to byla moje chyba.“

Danga se přitom choval jako naprostý pokrytec. Po útocích chodil vykládat svědkům Jehovovým o Bibli.

Vyhýbání se deportaci

V Británii se loni přes dvě stě odsouzených vyhnulo deportaci na základě článku osm zákona o lidských právech, který poskytuje právo na rodinný život. Je mezi nimi i Asi Mohammed Ibrahim, který přejel dvanáctiletou Amy Houstonovou a nechal ji "chcípnout jako psa". I on má dvě děti a tedy právo žít s rodinou.

Konzervativci se pokoušeli dosáhnout toho, aby zákon platný v EU byl nahrazen přísnějším britským ustanovením, ale koaliční liberální demokraté se postavili proti.

Reklama

Výběr článků

Načítám