Hlavní obsah

Čech v Británii při jízdě na červenou zabil dva lidi, jde na pět let do vězení

Novinky, rei
Stafford

Český řidič nákladního vozu, který v Anglii letos v červnu svojí nebezpečnou jízdou způsobil havárii a smrt dvou lidí v osobním autě, stráví pět roků za mřížemi. Rozhodl o tom ve čtvrtek soud ve Staffordu, informovala tamní média.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý otec tří dětí Pavel Dolejš projel 17. června na silnici A5 u Brownhills na červenou křižovatku, načež se jeho vozidlo střetlo s vozem Kia Rio, v němž seděl 29letý Tony Malpass a jeho o šest let starší přítelkyně Joanne Beardsmoreová.

„A5 je v tom místě dlouhá a rovná silnice, vašemu výhledu nic nebránilo. Z nějakého důvodu – a ten znáte jen vy – jste dopravní signalizaci nevnímal a jel jste dál, jako by tam nebyla,“ prohlásil soudce Mark Eades.

Dolejš jel vyšší rychlostí, než byla povolená, a dodatečně se zjistilo, že nedodržel ani předepsanou dobu odpočinku během jízdy. U soudu zaznělo, že na vedlejším sedadle měl notebook, který mohl odvádět jeho pozornost.

Dolejš to odmítal stejně jako všechna obvinění. Tvrdil, že na semaforu měl zelenou a osudovou chybu udělal Malpass. Jeho verzi ale během třídenního procesu vyvrátili svědkové.

Reklama

Výběr článků

Načítám