Hlavní obsah

Otec dvouleté dceři zlámal žebra a propíchl žaludek, k lékaři ji zavezl za dva týdny

Newcastle

Soud ve Velké Británii poslal v pondělí za mříže za brutální napadení jejich dvouleté dcery 23letého Roberta Daveyho a jeho o pět let starší partnerku Sarah Vaseyovou z North Tyneside. Davey batole se srdeční vadou opakovaně bil, přičemž je udeřil tak silně, že mu zlomil dvě žebra a propíchl žaludek. Do nemocnice ho zavezl až po dvou týdnech.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Davey, jenž byl v minulosti závislý na kokainu, stráví za těžké ublížení a týrání dítěte ve vězení 12 roků a Vaseyová za týrání a pokus o útok pět let.

Holčičku museli před smrtí lékaři zachraňovat už podruhé. Poté, co kvůli sérii zákroků strávila se srdeční vadou v nemocnici osm měsíců, čekaly ji doma další útrapy.

Po útocích otce měla podlitiny v obličeji, na krku a na těle. Kromě zlomených žeber a propíchnutého žaludku byla zraněna ještě na rukou. „Péče odborníků ji zachránila před smrtí,“ komentoval incident soudce v Newcastlu Michael Cartlidge.

Před soudem zaznělo, že Davey na dceru zaútočil opakovaně a Vaseyová mu v tom nebránila, přesto obhájci tvrdili, že pár svoji dceru zbožňuje.

Rodiče dívku do nemocnice zavezli, až když zmodrala. Lékaři zjistili, že holčička má v břiše zánět, žebra měla zlomená nejméně dva týdny.

Vaseyová měla potom  v nemocnici neodborně manipulovat s kyslíkovou maskou na dceřině obličeji. „Je možné, že si užívala roli matky nemocného dítěte,“ řekl k tomu soudce Cartlidge.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám