Hlavní obsah

Agent Putin bil manželku a točil se za kdejakou sukní, uvádí tajná služba

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Ruský premiér Vladimir Putin v době svého působení v roli špióna sovětské tajné služby KGB v Drážďanech měl početné milostné avantýry a bil svoji manželku Ludmilu. Uvádějí to tehdejší zprávy západoněmecké zpravodajské služby BND, upozornil list Berliner Zeitung.

Foto: Profimedia.cz

Ruský premiér Vladimir Putin s manželkou Ludmilou

Článek

Informace o Putinovi shromažďovala agentka s krycím jménem Balkón, nastrčená jako překladatelka pro Putinovu ženu. Postupem času si získala její důvěru a stala se jí důvěrnicí. Do centrály BND později hlásila, že tehdy 33letý šéf špiónů v Drážďanech je sukničkář a svoji ženu bije.

Dokumenty podle Berliner Zeitung objevil uznávaný odborník na tajnou službu Erich Schmidt-Eenboom, který na téma BND napsal několik knih a článků.

Další německý list Bild k novému poznatku poznamenal, že jen přiživil spekulace o tom, že Putin na území Východního Německa při svém odchodu zanechal nemanželské dítě.

BND odmítla zprávy komentovat, mluvčí premiéra Putina, jenž se po příští rok po volbách plánuje vrátit do úřadu ruského prezidenta, je odmítl jako „naprostý nesmysl“.

Putin působil v Drážďanech mezi lety 1985 a 1990.

Reklama

Výběr článků

Načítám