Hlavní obsah

Češky se zranily ve slovenských horách, pro jednu letěl vrtulník

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V sobotu se ve slovenských horách dostaly do nesnází dvě turistky z České republiky. V obou případech jim pomohli horští záchranáři. Informovala o tom internetová stránka Horské záchranné služby.

Článek

Odpoledne upadla česká turistka na túře z Téryho chaty na Zamkovského chatu ve Vysokých Tatrách. Zranila se a nemohla pokračovat v cestě. O pomoc byla požádaná záchranná zdravotní služba Air Transport Europe z Popradu. Posádka vrtulníku naložila zraněnou turistku na palubu a transportovala ji do nejbližšího zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření.

Večer požádala o pomoc 24letá turistka z České republiky v oblasti Horné diery v Malé Fatře. Turistka uklouzla a utrpěla zranění na noze. Na pomoc ji vyrazili čtyři horští záchranáři. Na nosítkách ji transportovali k Domu horské služby, kde jí dali nohu do dlahy. Následně ji automobilem odvezli na nádraží v Žilině. Turistka na vlastní žádost odjela k dalšímu ošetření do České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám