Hlavní obsah

Čech v Anglii zabil krajana kvůli vysavači

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sheerness

V anglickém Maidstone stanul tento týden před soudem Čech, který na jaře zabil svého krajana. Důvodem byl spor o tom, kam oba spolubydlící uloží nový vysavač. Informoval o tom místní server Kentonline.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Ten předmět (vysavač) je příčinou, proč jsme tady,“ pronesl před soudem žalobce Simon Edwards s tím, že mezi Čechy propukla „nesmyslná hádka“. Zatímco oběť Pavel V. (29) a jeho bratr Tomáš chtěli, aby vysavač zůstal v pokoji Miloše Loužeckého (47), protože jeho pokoj je větší, Loužecký nesouhlasil.

Spor vyvrcholil 19. dubna po pitce na pláži v Sheerness, kde se opili oba bratři, Loužecký nikoliv. Po návratu do bytu začala hádka nanovo. „Pavel nazval obviněného stupidním idiotem a tato nesmyslná hádka se proměnila ve fyzický útok v ložnici obviněného,“ poznamenal žalobce Edwards. Když se dvojici od sebe snažil Tomáš V. oddělit, vytáhl Loužecký nůž a jeho bratra bodl. Muž se zhroutil k zemi a dvojici se ho už nepodařilo oživit.

Loužecký měl podle druhého bratra vyhrožovat, že když událost nahlásí policii, zabije ho také. Nejprve skutečně policistům řekl, že bratra zabil útočník, kterého nezná. Až později výpověď změnil a ukázal na spolubydlícího.

Loužecký popírá obvinění z vraždy. Proces pokračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám