Hlavní obsah

Berlusconi byl zproštěn obvinění ze zpronevěry

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Soud v Miláně v úterý zbavil italského premiéra Silvia Berlusconiho jednoho z obvinění z podvodu a zpronevěry. Obvinění se týkalo jeho mediální společnosti Mediaset. Premiér čelí ještě třem dalším soudním procesům.

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

„Vždycky jsme tvrdili, že se nedělo nic nezákonného a že pan Berlusconi s tím nemá co do činění,“ prohlásil po osvobozujícím verdiktu premiérův právník Niccolo Ghedini. „Je to dost vzácné rozhodnutí, nicméně si pořád myslíme, že po panu Berlusconim soudci v Miláně jdou,“ dodal v narážce na další obvinění vůči jeho mandantovi.

Soudce kromě zproštění obvinění podle agentury Reuters v úterý rozhodl o tom, že bude souzen Berlusconiho syn Pier Silvio jakožto zástupce šéfa Mediasetu Fedeleho Confalonieriho. Také toho čeká soud.

Vedení Mediasetu čelí podezření, že nakoupilo televizní práva za přemrštěné ceny, čímž došlo ke zpronevěře 35 miliónů eur a daňovým podvodům ve výši 8 miliónů eur.

Premiér Berlusconi čelí ještě dvěma dalším obviněním z korupce a daňových úniků a jednomu ze styku s nezletilou prostitutkou a zneužití pravomoci veřejného činitele. Veškerá obvinění odmítá, jsou podle něj politicky motivovaná.

Reklama

Související články

Berlusconi zůstane premiérem

Italská vláda zůstane u moci. Kabinet premiéra Silvia Berlusconiho dostal v pátek v parlamentu těsnou důvěru. Hlasování o nedůvěře vyvolala opozice. Svrhnout...

Výběr článků

Načítám