Hlavní obsah

Cestující po přistání uvěznili na osm hodin v letadle

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Strastiplnou cestu prožili v neděli lidé cestující s leteckou společností Air India z Bombaje do Londýna. Jelikož nad britskou metropolí panovala mlha, nemohlo letadlo hned přistát na cílovém letišti Heathrow, nýbrž dosedlo na Gatwicku. Tam zůstalo stát déle než osm hodin, ale pasažérům nebylo dovoleno ho opustit. Kvůli znepokojeným lidem musela být přivolána policie. Boeing 777 nakonec odletěl na Heathrow, informovala BBC.

Článek

„Nechápu, proč nás přesměrovali a potom nepustili ven. Byli jsme v Londýně, už jsem byl doma, nevadilo mi, že jsem přiletěl na Gatwick a ne na Heathrow. Štve mě, že nám nic nevysvětlili,“ řekl jeden z cestujících Mark Shorey. Dodal, že lidé pouze od aerolinií dostali lístek s omluvou, když konečně z letadla na Heathrow vystoupili.

Letadlo přistálo na Gatwicku zhruba v osm hodin ráno. V pět hodin odpoledne se znovu vydalo na cestu a po dvaceti minutách dosedlo na Heathrow. Letiště jsou od sebe vzdálená zhruba 80 kilometrů. Větší Heathrow na západě je blíže městu, i z Gatwicku na jihu však do centra Londýna jezdí každou čtvrt hodinu expresní vlak a stejným směrem odsud vyrážejí i autobusy. Cesta vlakem trvá jen půl hodiny, pasažéři Air India tak mohli být v centru města zhruba kolem deváté hodiny ranní.

Někteří přitom byli na cestě už přes deset hodin, protože boeing letěl z Ahmedabádu a v Bombaji měl mezipřistání. Let z Bombaje do Londýna trvá osm a půl hodiny.

Nedostali ani najíst

Důvody, proč lidé nemohli na Gatwicku letadlo opustit, indické aerolinie nevysvětlily. Pouze vedení letiště Gatwick oznámilo, že ke zdržení přispěla nezbytná obměna palubní posádky. Přitom ráno po přistání kapitán letadla cestujícím oznámil, že jen čekají na to, až se rozptýlí mlha.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 777-200 letecké společnosti Air India

Lidé dokonce ani nedostali pořádně najíst. „Slibovali jídlo a občerstvení. Všichni měli hrozný hlad, ale po jídle ani stopy. Sám jsem o jídlo několikrát žádal, ale přinesli mi jen brambůrky a Coca-colu,“ popsal pro BBC Jas Johal.

Podle svědků byla po nějakém čase nálada v letadle velmi zjitřená a na místo byla dokonce povolána policie, aby lidi uklidnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám