Hlavní obsah

Úředník vyhazoval vládní dokumenty o národní bezpečnosti do koše v parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Oliver Letwin z britského vládního úřadu vyhazoval dokumenty týkající se národní bezpečnosti a terorismu do koše v parku při sídle premiéra v ulici Downing Street č. 10. Napsal to bulvární deník Daily Mirror, jehož fotograf ho takto přistihl opakovaně během pěti dnů.

Foto: Profimedia.cz

Oliver Letwin

Článek

Letwin se podle listu v létě v ranních hodinách před příchodem do úřadu zbavoval soukromých dopisů, ale i vládních materiálů. Vyhodil prý přes sto dokumentů, které se týkaly i terorismu, národní bezpečnosti či soukromých záležitostí obyvatel jeho volebního okrsku. Letwin je zároveň poslancem zastupujícím okres Západní Dorset.

Letwin, který navrhuje britskému premiérovi i vládě politické strategie, se přiznal, že se občas zbavoval kopií dopisů v parku, ale popřel, že by se jednalo o závažné či tajné materiály.

Britský deník však napsal, že přinejmenším jeden z dokumentů byla zpráva o tom, jak britské tajné služby nebyly schopny získat pravdivé údaje z lidí podezřelých z terorismu. Ve zprávě byl zmíněn premiér David Cameron, vicepremiér Nick Clegg i ministr financí George Osborne. Několik dopisů také bylo adresováno zpravodajskému a bezpečnostnímu výboru britského parlamentu.

„Oliver Letwin řeší některou korespondenci ještě před prací v parku a občas se kopií některých dopisů ještě v parku zbaví,“ vysvětlila mluvčí poslancova úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám