Hlavní obsah

Maďaři zadrželi zbraně, ze kterých se mělo střílet ve filmu Brada Pitta

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Maďarská protiteroristická jednotka zadržela ve skladu nedaleko budapešťského letiště náklad automatických zbraní určených k natáčení filmu World War Z v hlavní roli s Bradem Pittem. Jak uvedl server origo.hu policie ve skladu našla celkem 85 automatických vojenských pušek.

Foto: Profimedia.cz

Maďarská policie. Ilustrační foto

Článek

Zbraně přivezlo v neděli do Budapešti malé nákladní letadlo z Londýna. „Dovoz takových zbraní, i když jsou určeny k natáčení, je nelegální,“ uvedl ředitel maďarské protiteroristické jednotky János Hajdu.

Maďarský člen filmového štábu Béla Gajdos tvrdí, že zbraně byly upraveny na střelbu pouze slepými náboji. „Na dovoz těchto zbraní jsme měli povolení, ale policie odstranila z hlavní tu část, která umožnila střelbu pouze slepými náboji a v takové podobě je předvedla novinářům na tiskové konferenci,“ řekl Gajdos agentuře MTI.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

Zombie horor World War Z se bude natáčet v Maďarsku. Režisérem filmu je Marc Foster, který v minulosti natočil například snímky Ples příšer (2001) a bondovku Quantum od Solace. Ve World War Z si Brad Pitt zahraje zaměstnance Organizace spojených národů, který cestuje po světě a snaží se zastavit zombie nákazu ničící lidstvo.

Reklama

Výběr článků

Načítám