Hlavní obsah

Tisíce lidí uvízly na Slovensku v odstavených vlacích

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V důsledku strženého trakčního vedení uvízly v neděli na železniční trati Košice - Bratislava tisíce lidí. V neděli se vrací velké množství cestujících z různých částí Slovenska do Bratislavy, kde pracují nebo studují. Trať Košice - Bratislava je právě v tomto období nejfrekventovanější.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

U obce Trenčianske Bohuslavice strhl trakční vedení jeřáb na přejezdu asi v půl šesté večer. V tu chvíli se veškerá železniční doprava na tomto úseku zastavila.

Podle televize Markíza vládl večer na železničním nádraží v Trenčíně chaos. Na nádraží a ve vlacích zde čekalo asi dva tisíce cestujících. Mezi cestujícími byly také rodiny s dětmi. „Vysadili nás z IC vlaku, nacpali nás do rychlíku, který tady stál přes čtyři hodiny,“ popisovala serveru čas.sk jedna z cestujících. „Na informační tabuli se objevilo zpoždění na Bratislavu 30minut, později 200minut. Nikdo vůbec netušil, co se děje,“ uvedl další z cestujících.

Podle mluvčí slovenských železnic Martiny Pavlíkové se jednu kolej podařilo zprovoznit do půlnoci a druhou až v ranních hodinách. Na některých místech vypomáhala náhradní autobusová doprava, jinde nasadily dieselovou lokomotivu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám