Hlavní obsah

Lesní hoch z Berlína je náš vnuk, tvrdí postarší švýcarský pár

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

"Lesní chlapec" Ray, jenž se počátkem září objevil v centru Berlína, je možná Švýcar. Alespoň to tvrdí švýcarský pár, který zkontaktoval německou policii s tím, že by měl být nalezený chlapec jejich vnuk. Ten tvrdí, že strávil uplynulých pět let v lesích a nic jiného si údajně nepamatuje. Němečtí vyšetřovatelé tak nyní chystají provedení DNA testů u švýcarského páru i u chlapce.

Článek

V regionálních berlínských novinách vyšetřovatelé informovali, že švýcarský pár zahlédl fotografii nalezeného chlapce a okamžitě se přihlásili na policii s tím, že je to jejich vnuk. Berlínské úřady zatím nechtějí záležitost komentovat a deníku neposkytly žádné další informace. Pokud se potvrdí, že chlapec pochází ze Švýcarska, bude tam neprodleně vyhoštěn.

Již před dvěma týdny vyslovili sociální pracovníci a policisté první pochybnosti o příběhu, kterým se 17letý chlapec ohání. Domnívali se, že stav věcí, které měl u sebe, neodpovídal každodennímu používání po dobu pěti let. Navíc se nepodařilo zjistit, že by s ním byl v lese skutečně jeho otec Ryan, který měl v srpnu po pádu ve hvozdech zahynout.

Mohl pobývat i v Česku

Mladík prohlašuje, že si pamatuje jen své jméno Ray a že spolu s otcem žili posledních pět let po úmrtí matky v lesích na území Německa. Jméno jeho matky mělo být Doreen, otec se jmenoval Ryan. Žádné další příbuzné údajně nemá. Už dříve se objevily domněnky, že se dvojice mohla ocitnout i na českém území, kde mladík mohl dokonce později otce po jeho smrti i pohřbít. [celá zpráva]

Tělo nenašli

Z nedostatků stop, jež by pomohly mladíkův příběh osvětlit, jsou berlínští policisté nešťastní. V pátrání jim nepomohl ani Interpol, který požádali o spolupráci. Hledáním informací se zabývají policisté jak z Německa, tak z Česka a Rakouska, pátrání je však zatím bezvýsledné. Jde zejména o případný nález těla chlapcova otce, který má být pohřben někde na území těchto států.

„Tělo jsme nenašli. Své původní vyprávění (mladík) nedoplnil a nemůže říci nic, co bychom mohli prověřit. Není schopen popsat nebo označit jediný orientační bod, město nebo místo, abychom mohli zmapovat jeho cestu, stále jen opakuje stejný neurčitý příběh,“ uvedl mluvčí Thomas Neuendorf.

„Říká, že kráčel dva týdny, ale už nic neřekl o cestě ani o důvodu, proč se rozhodl jít na (berlínskou) radnici,“ pokračoval mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám