Hlavní obsah

Berlusconi: Novou stranu bych nazval Číči, vpřed!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Prořízlá ústa italského premiéra Silvia Berlusconiho vyvolala znovu pobouření. Ministerský předseda ve čtvrtek na půdě parlamentu odmítl spekulace, že by se mohl pokusit založit novou politickou stranu. K tomu zažertoval, že kdyby tak učinil, nazval by ji Číči, vpřed!

Foto: Profimedia.cz

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Berlusconi před poslanci dolní komory použil slovo gnocca, což je slangové označení pro atraktivní ženu, ale i ženský pohlavní orgán. Premiér slovním spojením odkazoval na dřívější název své strany Forza Italia, který se předkládá jako Vzhůru, Itálie.

Dvojsmysl pobouřil opozici, která nově vyzvala k premiérově odstoupení. Jeho koaliční partneři ho však bránili. „Premiér žertoval. Mně se to zdálo úžasné. Znamená to, že nás považuje za protagonisty ve středu dění,“ uvedla na Berlusconiho obranu jeho koaliční partnerka a vnučka někdejšího diktátora Mussoliniho Alessandra.

Miliardář Berlusconi nechvalně proslul korupčními skandály a uvolněnými mravy. Kvůli údajnému styku s nezletilou prostitutkou je v současnosti souzen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám