Hlavní obsah

Čečenský prezident si na narozeniny pozval Van Damma i Vanessu Mae

Právo, nka
Groznyj

Hvězdy jako houslistka Vanessa Mae nebo herec Jean-Claude Van Damme bavily ve středu čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova v den jeho 35. narozenin. Kadyrovovi se přitom dostalo neobvyklého štěstí – oslavy svých půlkulatin sice spoluobčanům výslovně zakázal, na stejný den ale náhodou připadly pompézní akce přichystané k příležitosti 193. výročí založení čečenské metropole Groznyj.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čečenský prezident oslavil své narozeniny ve velkém, pozval i Vanessu Mae, Jean-Claude Van Damma nebo Hilary SwankovouVideo: Reuters

 
Článek

„Žádné oslavy mých narozenin nebudou. Také předem varuji, že každý, koho by jen napadlo mi v tento den dávat jakékoli dárky, bude okamžitě propuštěn,“ prohlásil výhružně Kadyrov koncem září na setkání s představiteli místních samospráv.

Zároveň ale zdůraznil, že na 5. října připadá velký svátek. „Slavíme Den města Groznyj, otevíráme obchodní centrum Groznyj City. Musíme tedy udělat všechno pro to, aby si každý obyvatel naší republiky i stovky hostů oslavy užily,“ řekl Kadyrov podle agentury Interfax.

Foto: Yelena Fitkulina , Reuters

Ramzan Kadyrov s Jeanem-Claudem Van Dammem

Město se tak ponořilo do záplavy květinových girland a ozdobného osvětlení, kromě komplexu Groznyj City proběhlo i otevření nové nemocnice a opravené hlavní třídy.

Mezi pozvanými hvězdami byla i kolumbijská zpěvačka Shakira, která ale účast na síti Twitter popřela. Jen na Vanessu Mae ale podle tisku čekal honorář ve výši 500 tisíc dolarů (9,4 mil. Kč).

Foto: Yelena Fitkulina , Reuters

Kadyrovovi popřála i americká herečka Hilary Swanková

Foto: Yelena Fitkulina , Reuters

Vanessa Mae hraje Ramzanovi Kadyrovovi

Foto: Yelena Fitkulina, Reuters

Slavnostní ohňostroj v obchodní čtvrti Grozného

Reklama

Výběr článků

Načítám