Hlavní obsah

Imigrant z Bosny vyvraždil ve Francii svou rodinu

– Paříž
ČTK,

Imigrant z Bosny ve Francii udusil manželku, a poté sebe a tři děti polil benzinem a zapálil v uzamčeném autě. Z hořícího vozu se podařilo uniknout jen nejstaršímu 11letému synovi, který byl popálen. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na regionální prokuraturu.

Foto: Novinky

Článek

Otec polil auto benzinem na parkovišti u čerpací stanice v Culozu, asi 90 kilometrů od bydliště rodiny v Bourg-en-Bresse severovýchodně od Lyonu. Z hořícího zamčeného vozu se podařilo uniknout jen nejstaršímu synovi.

"Má rozsáhlé popáleniny na těle, jeho život však zřejmě není v ohrožení," uvedla vyšetřující prokurátorka Marie-Christine Tarrareová.

Matku dětí našli vyšetřovatelé mrtvou v obývacím pokoji rodinného bytu. "Byla nařízena pitva s cílem stanovit přesně příčinu úmrtí. Podle prvního ohledání byla udušena," řekla prokurátorka.

Třiatřicetiletý otec rodiny a jeho devětadvacetiletá manželka se narodili v Bosně. Mužův čin je předběžně přičítán rozporům v rodině. Dosud ale místní úřady nevěděly nic o nějakém rodinném násilí nebo o problémech s výchovou dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám