Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec spadl pod sekačku, je v kritickém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V kritickém stavu leží v bratislavské nemocnici čtyřletý Lukáš ze slovenské obce Košolná, který v sobotu nešťastnou náhodou spadl pod sekačku. Na místním fotbalovém hřišti sekali trávu, když se Lukášek dostal pod stroj. Utrpěl rozsáhlá vnitřní zranění.

Foto: Profimedia.cz

Mač v kopané byl odložen.

Článek

Podle lékařů je chlapec napojený na umělou plicní ventilaci a je nadále v kritickém stavu. „Je udržovaný v umělém spánku. Má zranění vnitřních orgánů a hrudníku,“ uvedla pro server čas.sk mluvčí Dětské fakultní nemocnice na bratislavských Kramárech Dana Kamenická.

Lukáš si hrál na dětském hřišti, které je v blízkosti fotbalového stadiónu. Dítě se dostalo do nebezpečné blízkosti sekačky. Mladý muž, který stroj obsluhoval, ho několikrát odháněl. Chlapec najednou uklouzl a spadl přímo pod sekačku.

Fotbalové utkání, které se mělo na místním hřišti odehrát, pro nešťastnou událost odložili. „Bylo zahájeno trestní řízení pro ublížení na zdraví,“ řekla trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám