Hlavní obsah

Manželka britského poslance ukradla kočku z domu jeho milenky

Birmingham
Aktualizováno

Birminghamský soud v pátek po pětihodinovém stání dospěl k verdiktu, že manželka britského liberálně demokratického poslance Johna Hemminga Christine je vina. Ukradla loni v září čtyřměsíční kotě z domu milenky svého muže Emilie Coxové. Při činu ji zachytily bezpečnostní kamery, jejichž záznam byl použit jako důkazní materiál, uvádí list Daily Telegraph na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle žalobce Jasona Pegga strávila žena poslance v domě tři minuty. Pak chňapla kotě jménem Beauty do náruče a odešla s ním. Hemmingová ale popírá, že by se dopustila loupeže. Tvrdila, že si nevzpomíná, že by odnesla kotě z domu. Tvrdila, že na návštěvě v domě byla, aby tam svému muži donesla poštu.

Poškozená Coxová uvedla, že 29. září byla v podvečer mimo domov. Když se vrátila, zjistila, že jedna z jejích dvou koček chybí. Zůstal jen Twinkle. Slečna Coxová v následujících dnech po Beauty pátrala, leč marně. Pak ale viděla záznam z bezpečnostních kamer, které střežily dům i zahradu, a viděla, jak kočičku odnáší poslancova žena.

Událost popsal žalobce Pegg: „Všude v domě jsou bezpečnostní kamery, které jsou i okolo domu a zachycují dění na zahradách. Záběry z kamer jasně ukázaly, co se s kočkou stalo. Obviněná paní Hemmingová se plížila zadní zahrádkou, otevřela zadní dveře, vstoupila do domu Emily a zůstala tam asi tři minuty. Pak opustila dům stejnými dveřmi, jimiž vstoupila, a pod levou paží měla Beauty.“

Žalobce Pegg ještě dodal: „Emily pak už kočku Beauty neviděla.“

Soudní zdroje neuvádějí, co se s kočkou stalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám