Hlavní obsah

Strausse-Kahna konfrontovali se ženou, která ho obviňuje ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn byl ve čtvrtek konfrontován se spisovatelkou a novinářkou Tristane Banonovou, která ho obvinila z pokusu o znásilnění. Konfrontace trvala dvě a půl hodiny.

Foto: Charles Platiau/Files , Reuters

Francouzská novinářka a spisovatelka Tristane Banonová

Článek

"Strauss-Kahn setrval na svém postoji a ona taky," prohlásil po konfrontaci bez dalšího upřesnění advokát někdejšího šéfa MMF Henri Leclerc.

"Podobná konfrontace je celkem klasickou metodou v situaci, kdy si dvě verze protiřečí," citovala AFP zdroj z policie, která v rámci předběžného vyšetřování vyslechla dvacítku svědků a má v příštích dnech předat zprávu se závěry tohoto vyšetřování prokuratuře.

Banonová, která pořizovala se Straussem-Kahnem v roce 2003 rozhovor v pařížském bytě, tvrdí, že se z ní tehdy někdejší šéf MMF snažil servat šaty a ona se mu musela bránit kopanci a políčky. Strauss-Kahn už připustil, že ženě udělal nějaké návrhy, ale popřel jakékoli násilí ze své strany.

Banonová uvedla, že si konfrontaci přeje právě kvůli tomu, že Strauss-Kahn vše popírá: „Chci ho mít před sebou, takže se mi bude moci podívat do očí a říci mi do obličeje, co jsem si vybájila.“

Policie chce pomocí konfrontace rozlousknout případ, se kterým Banonová přišla na světlo poté, co byl Strauss-Kahn podezřelý z vynuceného sexu na pokojské newyorského hotelu Sofitel. Tento případ ale byl odložen pro nevěrohodnost oběti.

Reklama

Výběr článků

Načítám