Hlavní obsah

Ruský ministr skončil, nesouhlasil se zbrojními a sociálními programy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský vicepremiér a ministr financí Alexej Kudrin v pondělí podal demisi. Oznámila to agentura RIA Novosti. K odchodu ministra vyzval prezident Dmitrij Medvěděv poté, co Kudrin v neděli po oznámení připravované "kremelské rošády" a předpokládaného Medvěděvova nástupu do čela příští ruské vlády prohlásil, že má s Medvěděvem rozpory a že v jeho kabinetu nebude. Kudrinovu demisi Medvěděv ihned přijal.

Foto: Denis Sinyakov, Reuters

Alexej Kudrin s prezidentem Dmitrijem Medvěděvem v pozadí

Článek

"Ruský prezident Dmitrij Medvěděv podepsal výnos o odstoupení Alexeje Kudrina z postu vicepremiéra a ministra financí Ruské federace," oznámila tisková tajemnice hlavy státu Natalja Timakovová.

Medvěděv už dříve dnes navrhl Kudrinovi, aby během pondělka rezignoval na svou funkci, pokud nesouhlasí s hlavou státu. Kudrin na to reagoval prohlášením, že se poradí s premiérem Vladimirem Putinem.

Kudrin v neděli řekl, že se s Medvěděvem rozchází v názorech na mnoho otázek. Údajně jako stoupenec úsporné finanční politiky hlavně nesouhlasil s Medvěděvovým programem relativně štědrého financování zbrojních a sociálních programů.

Reklama

Výběr článků

Načítám